Työelämän kortit ja passit

Hakiessasi kesätöitä tai ympäri vuoden jatkuvaa työtä, saattaa vastaasi tulla ilmoitus, jossa mainitaan, että tarvitset työtehtävissäsi jotakin korttia. Korteilla voit osoittaa osaamisesi, joten niistä voi olla hyötyä työnhaussa.

Moni työtehtävä vaatii erilaisia taitoja. Työelämän kortit ovat olemassa näiden taitojen osoittamiseksi. Useimmat kortit tulee uusia tietyin väliajoin. Älä menetä toivoasi, vaikka sinulla ei vielä olisikaan työpaikkailmoituksessa mainittuja kortteja. Jos tulet valituksi hakemaasi työtehtävään, työnantaja tukee usein korttien suorittamisessa tai järjestää koulutuksen.

Korttien suorittamiseen ei yleensä vaadita pitkiä kursseja. Kurssit kestävät usein maksimissaan pari päivää, ja minimissään jokin kortti voi vaatia materiaalin opettelun sekä testin suorittamisen hyväksytysti. Suoritetusta kortista on se etu, että ne ovat tavallisesti voimassa usean vuoden ajan. Kun haet seuraavan kerran töitä, sinulla on CV:ssäsi merkintä suoritetusta kortista.

Lue lisää työelämän passeista ja korteista korttirekisteri.fi – sivustolta.

 

Teksti: Marja Knuth
Kuva: Getty Images

Author

Työkirjan toimitus

Parhaat vinkit työnhakuun ja uraan. Blogissa haluamme antaa tietoiskuja, kertoa tarinoita ja tuoda työnhaun tuoreimmat uutiset juuri sinulle.

Hyvin kerrottu elämä