En CV-databas är inte slöseri av din tid

De flesta arbetsgivare använder någon slags CV-databas för att rekrytera arbetstagare. Med databaser kar arbetsgivare hantera ett stort antal ansökningar. Med hjälp av nyckelord kan de hitta de mest relevanta kandidaterna. Vi frågade Hanna Järvinen, chef för talangrekrytering och personalutveckling vid Neste Oyj, om vilka som är de vanligaste frågorna om CV-databaser.

På vilket språk ska jag skriva min profil?
– Du bör skriva ansökan och profilen på samma språk som arbetsannonsen.

Kan jag använda samma profil för att ansöka om flera arbeten?
– Ja. Ansökningsprofilen på Neste består av dina kontaktuppgifter, nuvarande och tidigare arbetsgivare, information om din utbildning och dina språkkunskaper. Profilen kommer att vara samma i alla ansökningar om du inte ändrar eller uppdaterar den själv. Om du söker flera anställningar samtidigt kan du ha samma profil, men vi rekommenderar att du ändrar ansökningsbrevet och den bifogade CV:n enligt det arbete du söker.

Kan jag skapa två separata profiler om jag vill betona olika sakkunskaper i dem?
– Såsom anges ovan innehåller onlineprofilen i Nestes rekryteringssystem i hög grad standardinformation. Betoningen av olika sakkunskaper sker mer i ansökningsbrevet och den bifogade CV:n. Du kan självklart skapa flera profiler, men du behöver alltid en ny e-postadress för en ny ansökningsprofil.

Bör jag uppdatera profilen i databasen så att den syns bättre i sökningarna?
– Tiden för uppdatering av profilen eller inlämnande av ansökan påverkar inte hur väl du lyckas i rekryteringen. Vi går igenom alla ansökningar efter att ansökningsperioden har gått ut (ibland går vi igenom ansökningarna när de kommer in). Det viktigaste är att din ansökan är klar i det första skedet och att du lämnar in den först när du är säker på att allting är rätt ifyllt och att ingen viktig information saknas.

Vilka bilagor kan jag lägga till, bör jag lägga till dem i profilen eller för den arbetsuppgift jag söker?
– Vi rekommenderar att du alltid bifogar ansökningsbrev och CV till det arbete du söker. På så sätt kan du rikta in innehållet i både ansökningsbrevet och CV:n enligt det arbete du söker. Du behöver dock inte bifoga betygsdokumentation i ansökan, om inte arbetstagaren begär detta.

Om formuläret innehåller ett fält som heter ”Sammanfattning” eller något liknande, vad ska jag skriva där?
– Du ska sammanfatta dina relevanta erfarenheter i sammanfattningen, inklusive ett resonemang om varför du bör bli kallad till en intervju. Utgå från kompetenskriterierna som specificeras i arbetsannonsen. Kom också ihåg att berätta för rekryterarna hurdan du är som person, till exempel genom ditt sätt att arbeta eller dina värderingar. Även motivation är en viktig del av sammanfattningen eller ansökningsbrevet. Varför vill du arbeta på Neste? Vad i arbetsuppgiften intresserar dig? Vad skulle du få ut av arbetet, och vad skulle vi som arbetsgivare eller team få om vi anställde dig? Ibland är det lättare att skriva en sammanfattning eller ett ansökningsbrev när du föreställer dig att du är i den rekryteringsansvariges position. Om du vore rekryteringsansvarig, vilken slag information skulle du leta efter i sammanfattningen? Det hjälper dig att förstå vad som är viktigast och som borde inkluderas i sammanfattningen. Din utbildning och arbetserfarenhet syns i din CV. I sammanfattningen/ansökningsbrevet är det bra att förklara varför din arbetserfarenhet, utbildning eller till och med dina hobbyer är viktiga och kommer att hjälpa dig lyckas i arbetspositionen.

Jag har hört att rekryterare använder ”nyckelord” för att söka i databasen. Vad innebär det?
– Nyckelord används speciellt i ansökningsprocesser med väldigt många ansökningar. Nyckelord är ord som motsvarar kompetensen som definieras i arbetsannonsen. Nyckelord kan vara relaterade till bland annat teknisk kompetens, verktyg som behövs i arbetet eller beteendemässiga aspekter. Vid sökningen av nyckelord söker systemet efter antalet nyckelord i den sökandes ansökningsdokument. Sökningen av nyckelord underlättar rekryterarens arbete genom att framhäva de ansökningar som använder orden i arbetsannonsen mest. Därför är det viktigt att ha arbetsannonsen i åtanke medan du skriver ditt ansökningsbrev och din CV.

Varför kan jag inte bara skicka en allmän CV till personalavdelningen via e-post?
– På Neste är våra chefer ansvariga för rekryteringen. Därför är det inte nödvändigt att skicka ansökan till personalavdelningen. Att skicka ansökningar via e-post uppfyller inte heller EU:s allmänna uppgiftsskyddsförordning. Alla arbetsansökningar till lediga tjänster måste lämnas till Neste via rekryteringssystemet. För tillfället är det inte möjligt att lämna en allmän ansökan till Neste.

Om jag har en LinkedIn-profil, bör jag länka till den i databasens formulär?
– Det bör du absolut göra, förutsatt att din LinkedIn-profil är uppdaterad och välskapad.

Kan jag få reda på om man läser min profil?
– Du kommer inte att se när vi har gått igenom din ansökan. I systemet kan du se när rekryteringen startar och avslutas. Vi försöker hålla sökandena informerade om hur rekryteringen fortskrider med hjälp av rekryteringsmeddelanden.

Hur många studerandeprofiler får ni till er databas varje år/hur många studerandeprofiler finns det i databasen?
– Vi accepterar inga allmänna ansökningar. Årligen får vi mer än 10 000 ansökningar för sommarjobb.

Vilka två saker har du märkt som har orsakat problem vid ifyllandet av profilen? Vad kan studerandena göra bättre?

1) Vi uppmuntrar er att noggrant kontrollera att kontaktuppgifterna är korrekta och att det inte finns några stavfel i ansökan eller i e-postadressen alternativt telefonnumret i CV:n. Ibland har vi inte kunnat nå sökande på grund av stavfel i kontaktuppgifterna.

2) Satsa på ansökningsbrevet och, om det är möjligt, redigera din CV så att den motsvarar det arbete du söker. Var bestämd och klar i ansökningsbrevet, ta fram dina styrkor för arbetet. Det är bra att ha en tydlig CV utan onödigheter. Kom ihåg att en titel inte berättar allt. Lägg till en kort arbetsbeskrivning utöver titeln. Eftersom rekryterarna och cheferna går igenom åtskilliga ansökningar, är det viktigt att kunna hitta den viktigaste informationen enkelt och på ett tydligt språk. Om du vill kan du även framhäva dina hobbyer om du tror att de kommer hjälpa dig lyckas med ditt arbete. Till exempel lagsporter innebär arbete i grupp, som scout lär du dig ledarskapsförmåga och grupparbete, som medlem i en studentorganisation visar du din aktivitetsnivå och så vidare.

 

Text: Eetu Viitasalo

Bild: Gettyimages

Author

Työkirjan toimitus

Parhaat vinkit työnhakuun ja uraan. Blogissa haluamme antaa tietoiskuja, kertoa tarinoita ja tuoda työnhaun tuoreimmat uutiset juuri sinulle.

”Finlandssvenskar ha