Viimeistelty LinkedIn-profiili luo oivallisen lähtökohdan LinkedInin käyttöön ja profiilin avulla voit esitellä osaamistasi, aikaansaannoksiasi ja tavoitteistasi. Huolellisesti rakennetulla profiililla olet myös työnantajien ja rekrytoijien löydettävissä. Pelkkä profiilin olemassaolo ei kuitenkaan vielä tarkoita LinkedInin aktiivista ja monipuolista hyödyntämistä koko kapasiteetissaan. Jotta asiantuntijuutesi, osaamisesi ja tavoitteesi saavat ansaitsemansa huomion, tarvitaan verkostoja, näkyvyyttä ja toimintaa. Kysyimme ajatuksia ja vinkkejä aktiivisuuteen LinkedInissä Talentedin talent agent Saku Tihveräiseltä.
– Verkostoituminen on perinteisesti ollut suomalaisille hieman haastavaa, mutta sen ei kuitenkaan tarvitse olla sitä tulevaisuudessa, Tihveräinen toteaa.
LinkedIn on Tihveräisen mukaan parhaimmillaan verkostoitumisharjoitus, jossa taitojaan pääsee kehittämään. Saku korostaa LinkedInin suurta potentiaalia: LinkedInin käytöllä on mahdollista rakentaa verkostoaan ja ammatillista osaamistaan aivan uudella tavalla. Lisäksi postauksilla ja aktiivisella verkostoitumisella voi luoda omaa brändiä.
– LinkedInissä on paljon hyviä osaajia, ja ne esille nousevat tyypit voivat saada hieman etumatkaa työpaikkaa valitessa, Saku kiteyttää aktiivisuuden hyötyjä.
Miten pääset liikenteeseen oman aktiivisuutesi edistämisessä? Lue alta Sakun vinkit!
Päätä lisätä ihmisiä verkostoosi ainakin yhtenä päivänä viikossa. Näiden henkilöiden olisi hyvä olla jollain suoralla tai väljemmällä tavalla liitoksissa uratavoitteittesi kanssa. Kirjoita aina lyhyt esittäytyminen viestiin ja heittäydy keskusteluihin. Sovi aloitteellisesti esittäytymispalavereita, jos juttu luistaa uuden kontaktin kanssa.
Auta kaveria. Jos päätät auttaa ilman paikallisia verkostoja olevaa kollegaa tutustumaan uusiin ihmisiin, hyödyt tästä luultavasti itsekin myöhemmin. Hae hyötyjä pitkällä tähtäimellä. Auta nyt – tulevaisuudessa toiset mielellään palauttavat palveluksen.
Pohdi opinnoistasi, lopputyöstäsi, harjoittelustasi tai työtehtävistä teemoja, joista olet käynyt kiinnostavaa keskustelua kaverisi tai kollegasi kanssa. Nämä teemat ovat luultavasti sellaisia, jotka kiinnostavat myös muita. Kirjoita postaus aiheesta. Satsaa ensimmäiseen lauseeseen – siinä on lupa myös vähän kärjistää. Sen ihmiset näkevät LinkedIn-fiidissä ja sen pohjalta moni päättää lukea tekstisi läpi, reagoida tai kommentoida. Pyri ottamaan tavaksi kirjoittaa postaus per viikko. Jos tuttusi eivät tee niin, se ei tarkoita, ettetkö itse voisi, Saku rohkaisee.
Tihveräinen kannustaa aloittamaan LinkedInin aktiivisen hyödyntämisen heti, sillä se on satsaus tulevaisuuteen: tässä ei tavoitella pikavoittoja vaan systemaattisen työn tulokset tuottavat hyötyjä pitkällä aikavälillä.