Kortilla kesätöihin

Hakiessasi kesätöitä tai ympäri vuoden jatkuvaa työtä, saattaa vastaasi tulla työpaikkailmoitus, jossa mainitaan, että tarvitset työtehtävissäsi jotakin korttia. Korteilla voit osoittaa osaamisesi, joten niistä voi olla hyötyä työnhaussa.

Hygieniapassi, tulityökortti, sähkötyöturvallisuuskortti, ensiapukortti ja trukkikortti …

Työelämän eri tehtävissä vaaditaan tiettyä osaamista ja vaativissa tehtävissä erilaisia pätevyyksiä. Työelämän lupakortin avulla voit osoittaa taitosi ja pätevyytesi esimerkiksi hakemaasi kesätyöpaikkaan. Useat korteista ovat lakisääteisiä, ja ne antavat sinulle luvan toimia ammatissa.Työpaikkailmoituksissa mainitaan aina, mitkä kortit juuri kyseisessä työtehtävässä tarvitaan. Jos tulet valituksi hakemaasi työtehtävään, työnantaja tukee usein korttien suorittamisessa tai järjestää koulutuksen. Kortin voi myös suorittaa itse, jos kokee sen tarpeelliseksi tai haluaa jo työhakemusta tehdessä osoittaa pätevyytensä.

Uusi kortti säännöllisesti

Ennen passin tai kortin suorittamista osallistut lyhyeen koulutukseen. Kurssit kestävät useimmissa tapauksissa pari päivää. Minimissään jokin kortti voi vaatia pelkästään materiaalin opettelun, mutta kaikkien kurssien päätteeksi järjestetään testi, joka yleensä on maksullinen. Saat kortin hyväksytyn testituloksen jälkeen. Suoritetun kortin etu on, että monet kortit ovat voimassa usean vuoden ajan. Muista kertoa CV:ssäsi, mitkä kortit ja passit olet suorittanut. Keskimäärin kortit ovat voimassa viisi vuotta suoritusajankohdasta, mutta aika vaihtelee parista vuodesta kymmeneen riippuen kortista. Suurin osa korteista tulee siis uusia tietyin väliajoin. Muistathan itse tarkistaa, milloin korttisi pitää uusia.

Lue lisää työelämän passeista ja korteista Opintopolusta tai Korttirekisteri.fi-sivustolta.

Teksti: Michaela von Kügelgen

Kuva: GettyImages

Author

Työkirjan toimitus

Parhaat vinkit työnhakuun ja uraan. Blogissa haluamme antaa tietoiskuja, kertoa tarinoita ja tuoda työnhaun tuoreimmat uutiset juuri sinulle.

Työturvallisuuskortti