Miten aktivoidun LinkedInissä?

11.11.2019#Työelämä, Työnhaku

Paljon puhutaan laajan LinkedIn-verkoston hyödyistä työnhaussa, mutta miten omaa verkostoa käytännössä laajennetaan? Entä miten ylittää henkinen julkaisukynnys ja lähteä viestimään viisaasti? Seuraavilla vinkeillä onnistut:

Verkostoidu aktiivisesti

  • Lähetä aktiivisesti verkostoitumispyyntöjä. LinkedInissä voit lähettää pyynnön pääsääntöisesti aina. Aloita lähettämällä pyyntö kaikille nykyisille kontakteillesi, jotka eivät vielä kuulu LinkedIn-verkostoosi. Verkostoitumispyyntö kannattaa lähettää myös silloin, kun tapaat uusia ihmisiä tapahtumissa, saat käyntikortin tapaamaltasi henkilöltä, kohtaat kiinnostavan tyypin jossakin somekanavassa tai kun joku tuottaa LinkedInissä mielestäsi hyvää sisältöä tai on muuten profiililtaan ammatillisesti kiinnostava.
  • Etsi kiinnostavia uusia kontakteja. Kasvata verkostoasi hyödyntämällä People you may know-toimintoa. Voit löytää uusia kontakteja. Mitä suuremmaksi verkostosi kasvaa, sitä helpommin vastaan tulee uusia tuttuja ja kiinnostavia profiileja.
  • Verkostoidu ryhmissä. Liittymällä alaasi ja mielenkiinnon kohteitasi käsitteleviin ryhmiin, pääset seuraamaan alan vaikuttajien keskustelua ja osallistumaan siihen itsekin. Ryhmissä tapaat näppärästi sekä mahdollisia työnantajia että rekrytoijia. Mutta muista, että vain olemalla itse aktiivinen ja osallistumalla keskusteluun tulet huomatuksi, joten rohkeasti mukaan juttuun! Ole selkeä mielipiteissäsi ja perustele ne uskottavasi. Myös ammatillisen sisällön jakaminen ryhmissä on hyvä tapa aktivoitua. TEKin omasta TEKrekry LinkedIn -ryhmästä löydät tekniikan akateemisten työpaikat ja koulutukset.
  • Jaa verkostojasi kiinnostavaa sisältöä. LinkedIn on mitä mainioin paikka osoittaa omaa aktiivisuuttaan ja ammatillista harrastuneisuuttaan jakamalla kiinnostavia sisältöjä omille verkostoille. Kiitä vastauksista ja kehitä keskustelua mahdollisuuksien mukaan eteenpäin. Spämmäämään ei kannata ryhtyä. Voit hyvin aloittaa tekemällä yhden postauksen viikossa. Julkaisemalla sisältöjä osoitat seuraavasi omaa alaasi ja näytät aktiivisuutesi käytännössä.

 

Kiinnitä huomiota sisältöösi

  • Madalla kynnystä. Älä suhtaudu turhan kriittisesti tekstiisi. Virheitä ei kannata pelätä! Teksti on helppo kirjoittaa pohdiskelevaksi tai omiin kokemuksiin perustuvaksi, jolloin et tarvitse kilokaupalla tieteellistä faktaa tekstisi tueksi.
  • Pohdi äänesi sävyä. Kun osallistut keskusteluun, pyri olemaan aito itsesi. Pidä kumminkin yllä positiivista virettä, sillä se kantaa pidemmälle. Riitapukarien kanssa harva jaksaa jäädä väittelemään ja siitä jää helposti negatiivisen ihmisen leima.
  • Avoimuus ja selkeys. Jos koitat myydä jotain tai etsit työtä, niin tee sitä mahdollisimman avoimesti ja selkeästi. Toista asioita kohtuuden rajoissa, älä siis jankkaa.
  • Hyödynnä chattia. Käytä chattia silloin, kun et saa tavoittelemaasi henkilöä puhelimella tai sähköpostilla kiinni. Moni vastaa LinkedInissä, vaikkei muuten vastaisi.
  • Ole aktiivinen – jos ei anna, niin ei saa. Tämän pitäisi olla jo itsestäänselvyys, mutta kerrataan vielä: LinkedInissä, kuten muissakin some-kanavissa, aktiivisuus kannattaa ja vie työnhaussa eteenpäin. Muista siis aidosti aktivoitua niin keskustelemaan, suosittelemaan kuin verkostoitumaankin. Vain harvaa tullaan täälläkään kotoa hakemaan, joten esiin vain rohkeasti ja omaa asiantuntijabrändiä kohentamaan!
  • Systemaattisuus ja säännönmukaisuus. Luo itsellesi suunnitelma LinkedInissä verkostoitumiseen ja viestimiseen, ja toteuta sitä.

 

Teksti: Eva Lindström

Kuva: Getty Images

Paranna LinkedIn hakutulos

Työkirjan toimitus

Parhaat vinkit työnhakuun ja uraan. Blogissa haluamme antaa tietoiskuja, kertoa tarinoita ja tuoda työnhaun tuoreimmat uutiset juuri sinulle.

Viimeisimmät blogipostaukset

#Teekkarit

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

SEURAA TEEKKAREITA INSTAGRAMISSA