Paranna LinkedInin hakutuloksia tarkennetun haun avulla

LinkedIn on sosiaaliseksi mediaksi naamioitu hakukone. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät helposti tarvitsemasi LinkedInissä.

Saman hakukentän kautta voi avainsanoilla hakea henkilöitä ”people”, yrityksiä ”companies”, sisältöä ”content”, oppilaitoksia ”schools” ja ryhmiä ”groups”. Muista myös hyödyntää LinkedInin muita suodattimia ”All filters”. Tässä voit esimerkiksi suodattaa tarkemmin, millä alalla hakemasi titteli pitäisi löytyä tai tarkentaa henkilön nykyistä tai aikaisemman työnantajan nimeä.

 

TYÖNHAUN TAVALLISIMMAT AVAINSANAT:

#rekry, #rekrytointi #työnhaku #työpaikat #jobs

+ Finland

+ Helsinki

+Tampere, Turku, Oulu…

Kirjoita yllä olevat avainsanat hakukenttään LinkedInissä sekä valitse ”content”, niin näet erilaisia postauksia avoimista työpaikoista.

 

BOOLEN HAKU

LinkedInissäkin pystyt tekemään mutkikkaampia hakuja ja saamaan mahdollisimman tarkan osuman hauellesi käyttämällä loogisia operaattoreita AND (ja), OR (tai) ja NOT (ei). Tärkeää: Nämä muokkaimet toimivat vain työn kuvauksessa, eivät työn otsikko- tai sijaintikentissä. Huomioithan, että haku löytää sen kieliset sanat, jotka olet hakukenttään kirjoittanut. Kannattaa siis hakea myös englanniksi, jolloin hakutoiminto löytää myös englanninkieliset profiilit.

Käytä englanninkieliset sanat: AND, OR, NOT

– AND (JA)-haku

 • Kirjoita sana AND (isot kirjaimet) nähdäksesi tulokset, jotka sisältävät kaikki luettelemasi hakusanoja. Edellyttää, että kaikkien hakusanojen on esiinnyttävä dokumentissa.
 • mahdollistaa haun rajaamisen suppeampaan aihekokonaisuuteen.
 • Voit hakea muun muassa henkilöitä, joiden osaamiseen kuuluu kaksi eri taitoa: esimerkiksi  JAVA AND C++. Tällä tavalla hakutoiminto etsii molemmat taidot kaikkialta henkilöiden profiilista ja osaa yhdistää ne tarpeen tullen.

– OR (TAI)-haku

 • edellyttää, että yhden hakusanoista on esiinnyttävä dokumentissa
 • mahdollistaa haun laajentamisen laajempaan aihekokonaisuuteen, esimerkiksi kun haetaan synonyymeilla tai rinnakkaisilla termeillä.
 • Esimerkiksi: ”sales OR marketing OR advertising”.

– NOT (EI)-haku

 • sulkee annetun sanan haun ulkopuolelle
 • mahdollistaa haun rajaamiseen suppeampaan aihekokonaisuuteen.
 • NOT-haun käytössä kannattaa olla tarkkana, sillä sen käyttö voi rajata pois hyödyllisiä viitteitä.
 • Esimerkiksi ollaan kiinnostuneita koneinsinööreista, mutta halutaan rajata pois seniori/manageri-tason osaajia: ”mechanical engineer” NOT manager

– Sitaattihaut: Muista, että voit käyttää lainausmerkkejä kun haet tarkan lauseen, kuten esimerkiksi ”product manager” tai ”cross-functional collaboration”.

– Suluhaut: Voit käyttää sulkuja tarkentaessasi hakuasi useilla termeillä.

 • Esimerkiksi kun haet ohjelmistosuunnittelijoita, jotka osaavat käyttää joko Java tai C ++ tai molemmat: (“software engineer” OR developer) (Java OR C++).

HUOM! LinkedIn-haku tukee vain tavanomaisia, suoraviivaisia ​​lainausmerkkejä (”), ei esimerkiksi ”*” , eikä AND ”+” ja  NOT ”-”.

 

Teksti: Eva Lindström

Kuva: Getty Images

Author

Työkirjan toimitus

Parhaat vinkit työnhakuun ja uraan. Blogissa haluamme antaa tietoiskuja, kertoa tarinoita ja tuoda työnhaun tuoreimmat uutiset juuri sinulle.

Tule hakemaan oma Työ