Toinen kerta toden sanoi Saksassa

Mikko Torkkeli ei olisi uskonut, että pesti Saksassa venyisi näin pitkäksi.

Viipyminen Saksassa ei ole kuitenkaan ihme, sillä hän on onnistunut kotiutumaan perheensä kanssa Augsburgiin hyvin. Ensimmäisestä työrupeamasta Saksassa entisen DDR:n alueella jäi mieleen nurkkakuntaisuus ja hierarkkisuus. Nyt eteläisessä Augsburgissa on hänen mukaansa päällä globaali tuuletus.

”Tärkeintä on toimia avoimin mielin ja yrittää tehdä asiat niin hyvin kuin suinkin.”

Torkkeli valmistui vuonna 1999 Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden osastolta. Hän kirjoitti diplomityönsä trimmihyötysuhteen optimoinnista paperikoneella UPM:n Kaukaan tehtailla aloittamansa leipätyön ohella. Hän on työskennellyt vuodesta 2009 UPM:n paperiliiketoiminnan Euroopan keskuksessa Augsburgissa, tällä hetkellä myynnin operatiivisissa suunnittelutehtävissä. Toimipaikan organisaatio on kansainvälistynyt suomalaisten otettua sen haltuunsa yrityskaupassa vuonna 2001.

Lue lisää TEK-lehdestä

Oletko harkinnut lähteväsi töihin ulkomaille? Tutustu GoinGlobaliin, joka on apuväline kansainväliseen työnhakuun! TEK tarjoaa jäsenilleen pääsyn palveluun verkkosivuilla: www.tek.fi/goinglobal

Teksti ja kuva: Jussi Tuormaa

Author

Työkirjan toimitus

Parhaat vinkit työnhakuun ja uraan. Blogissa haluamme antaa tietoiskuja, kertoa tarinoita ja tuoda työnhaun tuoreimmat uutiset juuri sinulle.

Maailman parantaminen