TYÖHAASTATTELU EDESSÄ

Herätit työnantajan kiinnostuksen työnhakudokumenteillasi ja työnantaja haluaa tavata sinut haastattelun merkeissä. Työhaastattelun tavoitteena on, että sinä pääset kertomaan enemmän itsestäsi ja osaamisestasi sekä tutustumaan tarkemmin haettavaan tehtävään ja yritykseen. Samalla työnantaja pääsee tutustumaan sinuun paremmin. Tärkeintä on, että olet oma itsesi.

VALMISTAUTUMINEN

VALMISTAUDU HYVIN!

Valmistautumisen merkitys haastattelussa onnistumisessa on valtavan suuri. Valmistautuminen antaa sinulle varmemman olon työhaastattelutilanteessa. Se on myös loistava tapa osoittaa oma motivoituneisuutesi työtehtävää ja organisaatiota kohtaan.

Tee ainakin nämä ennen haastattelua:

• Tutustu työnantajaan ja sen toimialaan: Mitä työnantaja tekee? Kuinka asiat tehdään? Missä työnantaja toimii? Keitä siellä työskentelee? Miten organisaatiolla menee taloudellisesti?
• Lue toimialaan liittyviä uutisia ja ajankohtaisia asioita.
• Tutustu työnantajan sosiaaliseen mediaan.
• Tutustu työnantajan LinkedIn-profiiliin
• Googlaa työnantajan nimeä ja katso mitä löydät.
• Tutki, ketkä ovat päättävässä asemassa yrityksessä.
• Kerää tarvittaessa lisätietoja tutuiltasi, jotka tuntevat alaa tai organisaation toimintaa.

MIETI, MITÄ SINULTA TULLAAN MAHDOLLISESTI KYSYMÄÄN

Pohdi napakat ja konkreettiset vastaukset jokaiseen kysymykseen.

Valmistele omat kysymyksesi haastattelijoille. Varminta on kirjoittaa ne muistiin, etteivät kysymykset unohdu jännittävässä tilanteessa.

Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin myös niillä vierailla kielillä, joita olet kertonut osaavasi CV:ssäsi.

• Vastausten harjoittelu kannattaa tehdä mieluiten ääneen, jolloin saat tarkemman käsityksen omasta valmiustilastasi. Oivallinen työkalu harjoiteluun on TEKin Haastis-appi.

NÄYTÄ HAASTATTELUKYSYMYKSIÄ

MITÄ MUKAAN HAASTATTELUUN?

• Kynä ja paperia muistiinpanoja varten.
• Opiskelu- ja työtodistuksesi ja CV – näitä ei aina kysytä, mutta ne on hyvä olla mukana kaiken varalta.
• Suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot. Varmista, että sinulla on lupa suosittelijaltasi. Jos sinulle kerrotaan, että suosittelijalle soitetaan, voit laittaa hänelle sen tiedoksi.
• Ota mukaan mahdolliset oleelliset työnäytteet.

Vakuuta pukeutumisellasi

Ota selvää työpaikan pukeutumiskulttuurista ja huomioi se omassa pukeutumisessasi.
Esimerkiksi nettisivujen kuvamateriaalista voi saada vinkkiä työpaikan tyylistä.

VINKKI!

Pieni jännitys kuuluu asiaan. Se, että olet saanut kutsun haastatteluun, kertoo, että sinulla on yritystä kiinnostavaa osaamista.

Ole oma itsesi, usko kykyihisi ja mene haastattelutilanteeseen positiivisella asenteella. Jotta jännitys ei vaivaisi häiritsevästi haastattelutilanteessa, sen hallintaan voi kokeilla erilaisia keinoja, kuten esimerkiksi rentoutumisharjoituksia, tai voit mielikuvaharjoitella onnistunutta haastattelutilannetta.

SUOSITTELIJAT

MIHIN TARVITSEN SUOSITTELIJOITA?

Suosittelijat ovat tärkeitä, jos rekrytoija ei tunne sinua entuudestaan. Kun haet uuteen työhön, ovat suosittelijat yleensä entisiä työnantajia, joihin rekrytoija voi ottaa yhteyttä saadakseen selvää, millainen työntekijä olet.

SUOSITTELIJAT CV:SSÄ

CV:hen kannattaa kirjoittaa, että annat suosittelijat pyydettäessä. Yleensä yhteystietoja kaivataan vasta työhaastatteluvaiheessa. On kohteliasta olla levittelemättä toisen yhteystietoja liikaa. Anna yhteystiedot, jos rekrytoija niitä esimerkiksi puhelimessa kysyy ja olet saanut siihen luvan.

HAASTATTELUSSA

Varmista suosittelijoiden suostumus puhua puolestasi ennen työhaastatteluun menoa. On hyödyllistä myös printata heidän yhteystietonsa mukaan haastatteluun..

TYÖSUHTEEN JÄLKEEN

Muista pitää hyvät välit entisiin työnantajiisi. Verkostoitumien kannalta on hyvä vaihtaa kuulumisia, vaikket välttämättä tarvitsisikaan heitä suosittelijoiksi. Jos puolestaan tarvitset suosittelijoita tulevissa työhauissa, on asia hyvä varmistaa työnantajalta jo ajoissa.

HAASTATTELUN AIKANA

ENSIVAKUTELMALLA ON VÄLIÄ!

Ole ajoissa, mieti positiivisia asioita ja hymyile, kun kohtaat haastattelijat.

Haastattelu on keskustelu, ei kuulustelu. Kyseessä on myös sinulle tilaisuus saada lisätietoja haettavana olevasta tehtävästä, tiimistä, työkulttuurista tai muusta sinua kiinnostavasta. Käytä mahdollisuus hyväksesi. Se, miten toimit työnhakijana, antaa työnantajalle kuvan sinusta myös työntekijänä.

Haastattelussa on tyypillisimmillään mukana joku tai jotkut näistä henkilöistä:

• tuleva esimiehesi
• yrityksen toimitusjohtaja
• henkilö, jolle haetaan seuraajaa / sijaista
• tuleva työparisi / tiimiläisesi / läheinen työtoverisi
• henkilöstöhallinnon edustaja
• rekrytoinnissa avustava konsultti
• kunnallisissa tehtävissä esim. valtuutettu tai lautakunnan edustajia

MITEN VASTAAN?

Kuuntele kysymys ja tarvittaessa varmista, että olet ymmärtänyt oikein. Vastaa sitten omin sanoin pitäen vastauksesi napakoina, mutta riittävän informatiivisina.

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi esimerkkien kautta aina kun mahdollista. Pohdi konkreettisia, realistisia ja innostavia esimerkkejä, joiden avulla voit korostaa taitojasi. Missä olet oppinut vaikkapa järjestelmällisyyttä tai organisointitaitoja? Mistä olet saanut hyvää palautetta esimieheltäsi tai kollegoiltasi?

Osoita aidosti mielenkiintosi. Jos sinulla on tehtävän kannalta olennaista osaamista, joka ei tule haastattelukysymysten kautta esiin, voit tuoda sen esiin itse sopivassa kohdassa. Yksi toimiva malli omasta osaamisesta kertomiseen esimerkkien avulla on:

Neljän T:n menetelmä:

T – Tilanne: Kerro tausta, set the scene
T – Tehtävä tai tavoite: Mikä oli tehtäväsi ja tavoite? Milloin, missä, kuka?
T– Toiminta: Mitä oikeasti teit? Käytetyt taidot ja mitä osaamista hyödynsit.
T – Tulos: Mitä tapahtui? Mikä oli työn lopputulos?

Omien vastausten kohdalla on läpi haastattelun hyvä mahdollisuuksien mukaan kytkeä oma työ- ja opiskelutaustasi sekä vahvuutesi juuri haettavaan tehtävään. Mieti siis jo etukäteen, mitkä taitosi ja tietosi ovat työnantajan kannalta relevantteja.

Lopuksi

Kiitä haastattelusta ja kättele kaikki haastateltavat. Jos tässä vaiheessa ei ole vielä mainittu jatkosta, voit kysyä miten ja millä aikataululla prosessi etenee.

HAASTATTELUN JÄLKIHOITO

Haastattelu kannattaa mieltää oppimistilanteena. Pohdi kotimatkalla missä onnistuit ja missä sinun olisi hyvä vielä kehittyä. Kirjoita muistiinpanoja, mitä kysymyksiä esitettiin, mitä vastasit jne. Tämä voi toimia hyvänä tukena tulevia haastatteluita varten.

Jos et kuule haastattelijasta sinulle ilmoitettuun päivään mennessä, voit itse olla kohteliaasti yhteydessä ja kysyä missä haussa mennään. Sähköpostilla on todennäköisesti parempi ottaa yhteyttä kuin puhelimella.

JOS SAAT TYÖTARJOUKSEN

Ota selvää alan palkkatasosta ja työehdoista – TEKin jäsenet voivat hyödyntää oman järjestönsä laki- ja palkkaneuvontaa.

Jos et tule valituksi

Ota kaikki opit irti läpikäymästäsi haastattelusta ja suuntaa ajatuksesi seuraavaan hakuun. On joskus mahdollista, että haastattelussa kakkoseksi tai kolmoseksi jäänyt saakin työpaikan. Joskus voit saada tarjouksen jostain toisesta tehtävästä, johon sinun koetaan sopivan paremmin.

VIDEOHAASTATTELU

Videohaastattelulla tarkoitetaan ennakkoon nauhoitettuja videohaastattelukysymyksiä, joihin työnhakijoilta toivotaan vastauksia. Videohaastattelut ovat yleistyneet viime aikoina. Työnantajat käyttävät videohaastattelua, koska sen avulla voi haastatella hakijoita ajasta ja paikasta riippumatta. Videohaastattelussa voidaan tarjota useammalle hakijalle mahdollisuus esittäytyä työnantajalle kuin kasvotusten tapahtuvassa haastattelussa. Videohaastattelun avulla voi saada käsityksen hakijan persoonasta.

TEKNIIKKA: mitä minun tulee huomioida, kun vastaan videohaastatteluun?

Valaistus. Tarkista, että valoa on riittävästi ja että kasvosi näkyvät selkeästi. Kirkas luonnonvalo suoraan edestäpäin on suositeltavin.

Laitteet. Useammat videohaastattelutyökalut toimivat tietokoneella, tabletilla sekä puhelimella. Varmista kuitenkin, että sinulla on tasainen alusta, ettei kuva ole epävakaa. Videointia kannattaa testata muutamallakin laitteella: onko vaikkapa tabletin kamera paremman laatuinen kuin läppärin?

Kuvakulma. Sijoita kamera suunnilleen silmien tasalle käsivarrenmitan päähän, vaikka kirjapinon päälle. Älä kuvaa alaviistosta suoraan kohti sieraimia ja väkisin syntyvää kaksoisleukaa.

Rauhallinen ympäristö ja neutraali tausta. Varmista, että ympäristö on rauhallinen eikä meteliä ole liikaa. Tarkistathan myös, ettei tausta ole liian sotkuinen.

VIESTIN SISÄLTÖ: miten vastaan?

Suunnittele vastaukset ennalta, mutta älä lue suoraan paperista.

Harjoittele vastauksia kysymyksiin muutaman kerran. Yleensä nauhoitetunkin vastauksen voi esikatsella, joten kuuntele omat vastauksesi ennen niiden lähetystä.
Varaa tarpeeksi aikaa kysymysten vastaamiseen (RecRightin mukaan vastausten nauhoittamiseen käytetään 20-60 minuuttia).

Ole ytimekäs ja anna täsmävastaus. Vastausaika on useimmiten noin minuutti. Vaikka vastausaika on lyhyt, muista kuitenkin puhua rauhallisesti. Vastaa kysyttävään kysymykseen.

Videon etu on, että voit valmistautua rauhassa kiperiinkin kysymyksiin. Kirjaa paperille, mitä vastata, ja tiivistä sanottavasi riittävän lyhyeen muotoon.

ESIINTYMINEN: mitä minun tulee ottaa huomioon?

Ole luonnollinen ja oma itsesi.

Vaikkei videohaastattelua tekemään tarvitse poistua oman kodin seinien sisältä, pukeudu silti samoin kuin pukeutuisit työhaastatteluun.

Viimeisen vastauksesi lopuksi kiitä saamastasi tilaisuudesta esittäytyä.

Vinkki!

Laita kameran linssin viereen post-it -lappu, johon voit näppärästi kirjoittaa itsellesi muutamat vinkit vastauksiin ranskalaisin viivoin.

Kerro ensin vastauksesi kysymykseen monipuolisemmin ja lopuksi, viimeisessä lauseessa, summaa yhteen tärkeämmät asiat. Näin rekrytoija pystyy helposti hahmottamaan tärkeimmät asiat vastauksestasi.

POHDI JA SUUNNITTELE ETUKÄTEEN, HARJOITTELE JA KITEYTÄ VASTAUKSIASI SEKÄ VARAA TARPEEKSI AIKAA VASTAAMISEEN!

ETÄHAASTATTELU

Muutokset toimintaympäristössämme ovat vaikuttaneen myös työhaastatteluihin. Etähaastattelut ovat kasvattaneet korona-aikana suosiotaan fyysisen etäisyyden haasteiden vuoksi. Toisin kuin videohaastattelussa, etähaastattelussa ollaan vuorovaikutuksessa reaaliaikaisesti ja se toteutetaan tyypillisesti Teamsin tai Zoomin kautta.

HUOMIOI NÄMÄ SEIKAT ETÄHAASTATTELUSSA

Ympäristössä ja pukeutumisessa tulee huomioida samat asiat kuin videohaastattelussakin. Muista tarkistaa myös tekniikan toimivuus. Kiinnitäthän huomiota selkeään artikulaatioon ja vältä liian nopeasti puhumista, sillä toisinaan voi syntyä pientä äänen ja kuvan epäsynkkaa. Joskus yhteys voi hieman pätkiä, mutta tätä ei kannata pelästyä. Jos et kuule kunnolla kysymystä tai jos sinulle jää jotakin epäselväksi, kysy rohkeasti. Haastattelukysymyksiin vastaamista pääset harjoittelemaan etukäteen esimerkiksi Haastis-sovelluksen avulla (tästä lisätietoa alempana).

VIRITTÄYDY HAASTATTELUTUNNELMAAN

Etähaastattelua varten kannattaa luoda itselleen samanlainen fiilis kuin kasvokkain tapahtuvaan haastatteluun: pukeudu siististi ja pyri rakentamaan itsellesi positiivinen, reipas ja mahdollisimman rento olotila. Ole ajoissa paikallasi valmistautuneena aloittamaan haastattelu ja ole rohkeasti oma itsesi myös etäyhteyden välityksellä!

PUHELINHAASTATTELU

MIKSI PUHELINHAASTATTELUJA TEHDÄÄN?

Puhelinhaastattelu on usein haastattelujen ensimmäinen vaihe, niin sanottu esihaastattelu. Puhelinhaastattelu voi johtaa edelleen kasvokkain tapahtuvaan laajempaan haastatteluun. Mikäli kyseessä on pitkä välimatka tai kasvokkain tapaaminen on muuten haasteellista, voi se olla myös ainoa haastattelumuoto.

ÄÄNENKÄYTÖN JA SANAVALINTOJEN MERKITYS

Vuorovaikutus on vain äänen varassa, joten on tärkeää panostaa selkeään ilmaisuun ja varmistaa, että äänensävyn ja sanavalintojen kautta välittyy motivaatio ja innostus. Puhuthan riittävän kuuluvalla äänellä, jotta haastattelija ei joudu pinnistelemään kuullakseen vastauksesi. Puhelimitse kannattaa hymyillä ja varmistaa hyväntuulisuus, se kuuluu läpi äänestä. Halutessasi voit vaikka kävellä haastattelun aikana – tämä tuo lisää energiaa ja auttaa ääntä virtaamaan avoimemmin.

PITCHAUS

MITÄ PITCHAUS ON?

Hissipuhe eli pitchaus on mietitty, kohdennettu ja harjoiteltu puhe, jossa esittelet itsesi, osaamistasi sekä uratavoitteitasi. Hissipuheen sisältö riippuu kuitenkin aina tilanteesta, kenelle puhut ja missä. Hissipuheen tavoitteena on herättää kuulijan kiinnostus sekä halu kuulla lisää.

Pitchaus lyhyesti: Kuka olet? Mitä osaat? Mitä tarjoat? Mitä tavoittelet?

MISSÄ PITCHAUSTA TARVITAAN?

• Rekrytointimessuilla:
Pidä huoli, että tiedät, kenelle puhut. Rekrytointimessujen osastoilla saatat törmätä yrityksen HR-asiantuntijaan, entiseen kesätyöntekijään, tiimin esimieheen tai markkinoinnin tekijään. Kohdenna ja mukauta vuorovaikutustasi sen mukaan, kenelle puhut.

• Työhaastattelussa:
Harjoittele etukäteen vastauksesi kysymykseen ”Kerro hieman itsestäsi”.

• Verkostoitumistilanteissa ja esim. excursioilla
Kun tapaat mielenkiintoisessa yrityksessä työskentelevän ihmisen, et ehkä halua kertoa, miksi haluat kyseiseen yritykseen töihin vaan haluat esitellä itsesi lyhyesti, ytimekkäästi ja muistettavasti.

• LinkedIn-profiilin summary-kohdassa:
Kerro lyhyesti kuka olet, mikä sinua kiinnostaa, miten sinuun saa yhteyden ja kerää tekstin loppuun asiasanoja, joilla voit tulla löydetyksi erilaisilla hauilla.

MIKSI TARVITSEN HISSIPUHEEN?

Hyvät kontaktit voivat tulla vastaan yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Teet varmasti vaikutuksen, kun esittäydyt tilanteessa luontevasti ja samalla tehokkaasti.

Kun tiedät tarvitsevasi pitchausta esimerkiksi työnhaussa, kannattaa hissipuhe miettiä ja harjoitella etukäteen. Harjoiteltu puhe on usein vakuuttava ja kertoo sinun valmistautuneen eli motivaatiostasi.

MILLAINEN ON HYVÄ HISSIPUHE?

Hyvä hissipuhe on luonteva, tiivis sekä helposti muistettava.

Mukauta hissipuhettasi tilanteen mukaan eli mieti, kenelle puhut ja mikä on tilanteessa tavoitteesi eli haluatko tehdä vaikutuksen työnhakijana vai kasvattaa verkostoasi.

Hissipuhe kannattaa rakentaa keskustelun aloittajaksi eli huomioi hissipuheesi pituus. Mieti itse, kuinka pitkään jaksat kuunnella toisen esitelmöimistä itsestään ja osaamisestaan.

Muista, että hissipuheen on usein tarkoitus olla osa vuorovaikutusta. Voit esimerkiksi esittää kysymyksen kuulijalle hissipuheesi lopuksi.

MITEN RAKENNAN HYVÄN PITCHIN?

• Kerro nykytilanteesi – mitä opiskelet tai missä työskentelet?

• Kerro taustastasi – mitä olet opiskellut, mitä tutkintoja sinulla on?

• Kerro osaamisestasi ja kokemuksestasi – mitä osaat ja missä olet hyvä? Esim. projektitaidot, johtamistaidot, raportointiosaaminen, kieliosaaminen. Tuo osaamisesi esille konkreettisten esimerkkien kautta.

• Kerro tavoitteistasi ja siitä, mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa – mitä taitoja haluaisit hyödyntää tai kehittää työssäsi? Miten osaamisesi olisi hyödyksi työnantajalle? Millainen työnkuva tai yritys kiinnostaa sinua?

VIIMEISIMMÄT BLOGIPOSTAUKSET

Opiskelija, teetkö tänä kesänä kesätöitä? Muista työttömyyskassan jäsenyys kesätöiden alkaessa

Työttömyyskassan jäsenyys on turva työelämässä. Kassan jäseneksi voi liittyä jo opiskeluaikana. Opiskelijan kannattaa liittyä kassaan ollessaan palkallisessa työsuhteessa. Kesätöiden alku onkin hyvä hetki tarkistaa oman kassajäsenyyden tilanne ja liittyä, jos ei ole vielä jäsen. Kun kuulut kassaan, kerrytät töitä tehdessäsi[...]

25.05.2021 #Työelämä

Miten käy kesätöiden?

  Kun ottaa huomioon, että tekniikan alan työpaikat eivät luultavasti ole kaikista suurimmassa vaarassa, eivät alan työllistymisnäkymät näyttäydy enää niin synkiltä. Huippuvuosissa tuskin vielä ensi kesänä ollaan, mutta suunta on luultavasti parempaan päin. Viime kesänä moni koki pettymyksen, kun kesätyöt[...]

16.03.2021 #Työnhaku

Kesätyöhaun valttikortit ovat aktiivisuus ja yksilöllisyys

  Kesätyöhaun vilkkain sesonki on käynnissä ja monen opiskelijan tavoite kesälle on päästä keräämään arvokasta työkokemusta. Optimoi mahdollisuuksiasi napata kesätyö: ole aktiivinen ja erotu massasta räätälöidyillä työnhakudokumenteilla. Kartoita mahdollisuuksia monipuolisesti Kesätyönhakijalla on käytettävissään paljon erilaisia sivustoja ja kanavia. Oman yliopiston[...]

04.02.2021 #Työnhaku

Löydät nyt yliopistojen työ- ja harjoittelupaikat JobTeaserista ja Valojobsista

  Vanhan Aarresaari-työnvälitysportaalin poistuttua käytöstä marraskuussa 2020 siirtyivät yliopistot kahden eri järjestelmän käyttäjiksi. JobTeaser-palvelun ovat ottaneet käyttöönsä Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistot, Hanken, Åbo Akademi sekä Aalto- ja LUT-yliopistot. ValoJobsia käyttävät puolestaan Vaasan, Oulun ja Lapin yliopistot. Jos haet esimerkiksi kesätöitä, on[...]

25.01.2021 #Työnhaku

SUOSITUIMMAT VIDEOMME

''